Tekil Mesaj gösterimi
26-05-2008   #4 (permalink)
Bahcedanismani.com

Tarim Bahce Peyzaj Danismanligi

Bahcedanismani.com - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Blog Yazıları: 3
Bahcedanismani.com is on a distinguished road

Standart Cevap: Kiraz Ağaçlarında ve Yapraklardaki sorun için yardım istiyorum

Sayın inyakası, Benim gördüğüm kadarıyla çinko noksanlığı kuvvetli ihtimaldir. Aşagıya bir alıntı yaparak konuyu açıklayalım.

Çinko noksanlığı : Ağaçlarda, küçük yapraklılık veya rozetleşme gözlenir. Belirtilere yeni gelişen kısımlarda rastlanır. Sürgünlerin boğum araları, sürgün ucuna doğru kısalır. Yapraklar, normal şeklini kaybederek, şiddetli kuraklığa maruz kalmış gibi kurur ve dökülür. Meyve tutumu etkilenir. Meyveler ufak kalır ve deforme olur(Şekil 4.

Şekil 48. Kiraz bahçelerinde görülen önemli fizyolojik hastalıklardan Çinko noksanlığının belirtisi

Bu noksanlığa, topraktaki çinko yetersizliği, aşırı fosfor neden olabilir. PH’sı yüksek ve kolay yıkanan hafif topraklarda sık rastlanır. Tedavi için, toprak ve yaprak analizleri yaptırılmalı, analiz sonuçlarına göre topraktan veya yapraktan, çinko içeren gübre uygulamaları yapılmalıdır. kaynak: tagem.gov.tr

yukarıda açıklandığı şekliyle ağaçlarınızı tekrar değerlendirin. Yaprak ve toprak analizi yaptırarak sorunu net bir şekilde anlayabilirsiniz.

Bir başka ihtimalde Aşırı dozda fosfatlı gübre mi kullandınız acaba?
Bahcedanismani.com isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla