Cevap: Toprak İşlemede Kullanılan Makine ve Ekipmanlar:
Merhabalar,
Siteye, ilgimi çeken konular olması nedeniyle üye oldum ve yararlanıyorum da. İzmir'in Urla ilçesinde satın aldığımız 6 dönümlük bir arazide 3 yıldır, zeytin, meyve çeşitleri bahçe bitkileri ve "buralarda olmaz" denilen bir çok türün üretim denemelerini yapıyorum. Çoğunda da başarılı oldum. Sorunum şu; çok fazla miktarda ve çok büyük boyutlu otlarla mücadeleden yoruldum. İlaç atmayı düşünmediğimden iş mekanik işlemlere kalıyor. Bu çerçevede çoğu kere büyük traktörlerle çapa yaptırıyorum. Ancak, onunda kendince sıkıntıları var. Araştırmalarım sonucunda, en sonunda, "motorlu çapa makinası" almaya karar verdim. Ancak, bu konuda herkes farklı konuşuyor. Kafam karıştı. Bu makinaları kullananların hem bana ve hem de bu konuda araştırma yapan bir çok kişiye katkı sağlayacağına inandığım, bilgi ve deneyimlerini paylaşmalarının yararlı olacağını düşünüyorum. Hatta bu konuda bir başlık oluşturulabilir. Burada, bu anlamda kullanılan her cihaz hakkında görüş bildirilebilir. Şimdiden katkı sağlayacak olan herkese teşekkürler.
|