Alıntı:
ibrahim simsek´isimli üyeden Alıntı
inanmak basarmaktir tebrikler insanlar sizin gibi azimli insanlari gordukce gelecege daha bir umutla bakiyor organik tarima olan ilginizden dolayida tesekkur ediyorum dogayi korumayalim ama mutlaka dogayi sevelim
|
Evet ibrahim simsek kardeş
Bu akşam size takıldım, kusura bakmayın.
Fransa'da yaşıyordunuz galiba.
Organik tarıma da ilgilisiniz.
Bu yönünüzden insanların faydalanmasını sağlamak için bilgi ve tecrübelerinizden faydalanabilirsem memnun olurum.
Eskişehir'de 20.000 dekarlık bir ova var ve 3400 parselden oluşuyor.
3300 parselin her biri 20 dekarın altında parsel.
Ortalama büyüklük 6 dekar gibi.
6000-7000 dekarlık kısmında sebze üretimi yapılıyor.
Domates (sırık-yer), biber, patlıcan, salatalık, morlahana, brokoli vs.
1000 dekar kadarda çeşitli meyve var.
Aralarda arpa, buğday, mısır, nohut vs var.
Münavebeli ekim yapılıyo da:
Bu ovayı Tarımsal Amaçlı İhtsas (sebze-meyve)Organize Sanayi Bölgesi olarak yapılandırmak üzere İl Genel Meclisinde kabul görmesi için çalıştım ve oybirliği ile kabul gördü.
Pilan bütçe komisyonununa havale edildi.
Oradan da Bakanlığa intikal ettirilecek inşaallah.
Bu ovada üretimi organik üretime dönüştürmek, ürün pilanması yapmak ta mükün olabilir.
Fikirlerinizi bekliyorum diyeyim.
Ürünlerin üretiminde fide tesisleri, sulama-sera sistemleri üretim ve pazarlama işletmeleri, ilaç-gübre işletmeleri, ürünlerin ayrıştırılması, paketlenmesi,depolanması ile ilgili işletmeler ile işlenmesine yönelik salça, konserve, turşu, kurutma, yemek fabrikası gibi işletmelet, değerledirmeye-pazarlamaya yönelik lojisti merkezleri olacak.
Görüşlerinizi bildirirseniz, ufuk açarsanız memnun olurum.
Yanlız yukarıdaki alıntıda "dogayi korumayalim ama mutlaka dogayi sevelim" cümleniz bence tutarsız.
Doğayı korumalıyız.
Doğanın dengesini elimizle bozarsak, doğa da bizi fena bozar.
İnsan sevdiğini korur.
Korumak için emek vereceği şey de seveceği, istifade edeceği, veya emanet olan şey olması gerekmez mi?
Evet uygulanabilir ve tutarlı görüşlerinizi bekliyorum.
Hoşça kalın.