M9 Bodur Elma Yetiştiriciliği
slm. Ben Manisa'nın Alaşehir ilçesine bağlı Uluderbent Kasabasında ikamet etmekteyim. gençen yıl yaklaşık 2 Hektar M9 Bodur elma dikimi yaptım. ancak bu konuda herhangi bir bilgi sahibi olmadığım için bildiğimiz eski dikim yöntemlerine göre diktim. fakat bu gün tesadüfen sitenizde incelediğim kadarıyla benim yapmış olduğum dikimin hatalı olduğunu gördüm. M9 bodur elma dikiminde de çevremde bilgi edinebileceğim birileri yok bu yüzden M9 bodur elma yetiştiriciliği konusunda yardımcı olursanız sevinirim. ben fidelerin arasında 2,5 m her iki sıra arasında da 3 m aralıklarla diktim. desteklemek için herhangi bir tedbir almadım. sitenizden anladığım kadarıyla her iki fidan arası 1,5 m her iki sıra arası 3 m olacak, her 10-15 fidandan sonra mutlaka desteklemek için 3 metre uzunluğunda demir borular ve bu borular üzerinde yerden 60 cm yükseklikten başlayarak 3 sıra tel çekilecek, her 30 metrede bir dölleme için ayrı fidan dikilecek. peki bu döllemek için bahsettiğiniz fide nedir? cinsi ne olmalıdır? nerden temin edebilirim bu konuda bilgi edinebilirmiyim. ayrıca bu bahsettiğim hususlar haricinde bilmem gereken önemli husus varmıdır yardımcı olursanız çok müteşekkir kalırım. şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür eder saygı ve selamlarımı sunarım.
Gazanfer SIRIM
|