Tekil Mesaj gösterimi
30-06-2008   #15 (permalink)
tanfer

Yeni Üye

tanfer is on a distinguished road

Standart Cevap: meyve bahçesi kurmak istiyorum

Sevgili Avukat,
Ben bu siteye yen, üye oldum.Sizin durumunuzuda şimdi öğreniyorum.Çeşitli arkadaşlar görüş bildirmişler.Bende bazı şeyleri paylaşmak isterim.Yerel değerler ve küresel bilgilere ihtiyacınız var.7 dekar alan dan ne hobi bahçesi nede profesyonel bir üretim işletmesi olur.Ama siz ikisinide birlikte yapabilirsiniz.Ancak bahçesinde her ağacın olduğu bir Dünya yok artık.O dünyayı el birliği ile yok ettik.Her meyve kendi adına çok hassas ayrı ilacı,gübresi ve su isteği var.Su demişken su dan ne haber?Su kaynağınız ne?Agustos ayında kuyudaki kullanılabilir su kapasiteniz ne?bu dikeceğiniz meyvenin su ihtiyacını karşılayabilirmi?Meyvenin üretim maliyaetlerini biliyormusunuz?Tarımda taşıma su ile üretim olmaz.Üretimin başındamısınız?Usta bazında bir adamınız orada olacakmı?Yer neresi?Her meyvenin yetişeceği bir yer ise Yalovamı mesela?Kiraz,elma, şeftali,ne isterseniz ekebildiğiniz anda bile hangisinin pazar sorunu en az.?Yerinde,dalında sattığınız anda hangisi en çok kazancı sağlıyor?Maliyet ve satışa ait yerel hangi bilgileriniz elde mevcutmu?Kivi dikerseniz bugün için en kazançlı.yarında öyle olacak.Çünki geçen sene ülkesel bazda kivi tüketimimz 48 bin ton.Üretimimiz 8 bin ton.40 bin ton açığı kapatırken talep ondan hızlı arttıyor.Gelin bu üretime katkı sağlayın.Dövizimiz cepte kalsın.Ne dikerseniz dikin.7 dekar size önemli bir gelir sağlayacktır.Mutlaka çit yapın.Ekonomik gücünüz elveriyorsa ve yanındaki araziler uygunsa onlarla raziyi büyütebileceğinizi ve daha ekonomik bir üretim yapabileceğinizi unutmayın.Doğru fidanı sertifikalı,doğru yerden alın.Bodur ise unutmayın ilk önce bir kazık çakacaksınız ve cansuyu vereceksiniz.Telli sistem gerekirse bile mutlaka kazık çakın.Profesyonel bir bahçeniz olabilir.Bahçenizin bir köşesine tadımlık birkaç agaç dikin.Küçük bir kulübe ve şart.Şimdilik bu kadar.Bahçe çoçuk gibidir.Doğana kadar telaşla çok zor görülür.ancak doğduktan sonra esas sorunlar başlar.Çoçuk küçük,sorun küçük,büyüyünce anlarsın.Bahçede öyle.Bu işi seviyorsanız,ekonomik hesaplarını doğru yaptıysanız başlayın yok Bakamıyacaksanız hiç başlamayın.Ama ben ülkemin boş topraklarına hayat vereceğiniz orada üretim yapacağınız ve en azından birilerinin beslenmesine katkı sağlayacağınız için sizi tebrik ediyorum.Hayırlı olsun.
tanfer isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla