Cevap: top akasya
Akasya üretmek için önce yabani akasyanın çöğürünü temin edip ekim yapmalısınız. Bu çöğürü orman fidanlıkları yetiştiriyor buralardan temin edebilirsiniz. Ben fidan üretimi yapan bir kooperatifin başkanıyım kendimde üreticiyim.bizim bölgede mart ayında dikimini yaptığımız 30-40 cm. boylarındaki çöğur bir yıl sonra nisan ayında 2,50 3,00 m. civarında olur ve nisan , mayıs aylarında 2,00 m. seviyesinden aşı yaparız aşı 15 gün içinde çalışmaya başlar aşı sürgünü uzadıkça 20-25 cm.den budama yapılır ve dallanması sağlanır aynı yıl sonunda satılabilecek duruma gelir .siz önce yabani olarak ekim yapın gelişimini izleyin bu arada aşı yapabilecek birini bulun.akasyanın aşısı aşı gözünün durgun zamanında yapılır biz gözler uyanmadan aşı kalemlerini keseriz ve sohuk ortamda muhafaza ederiz ( 2-4 derece) yabaniler uyanıp sürgün yapmaya başladığında nisan veya mayıs aylarında aşı olur.siz karar verirseniz üretim safhasında yardımcı olmaya çalışırım.
çelikleme konusunda sayın saraç ın söylediklerine katılıyorum ben mühendis değilim bu konuda uzmanına danışın.
|