Tekil Mesaj gösterimi
28-07-2008   #3 (permalink)
makurtulus

Yeni Üye

makurtulus is on a distinguished road

Standart Cevap: Göller bölgesi çeşit seçimi

Sayın Sütyemez Hocam,
eğirdir gölü bölgesinde bulunan tarlama (yaklaşık 10 dönüm) chandler tipiceviz dikmeyi planlıyorum. Chandler için Cisco ve Franquetta ceviz çeşitleriiçin tozlayıcı olabilir diyor. Türkiyede chandler satan fidancılarla konuştuğumda tozlayıcı olarak Kaman 1 öneriyorlar. Maalesef ülkemizde birçokkişi günlük kazançları için en uygun olanı ellerindeki mal olarak gösteriyorlar. Ben ise emin olmak istiyorum.
California univ. web sitesinde ise Chandler için "self fertile" (kendine verimli) yazıyor. ben franquetta veya cisco nereden bulabilirim. Franquetta esasen dikmek istemiyorum. çünkü ağaç olarak çok büyük. Amerikada ki plantasyonlarda 15m-15m öneriyorlar. cisco ise küçük bir ağaç.(boy 9m)
Ayrıca sizin daha önce belirttiğiniz "tüm türkiye için chandler ve maraş-18 çeşidini öneririm" cümlesinde maraş-18 chandler için tozlayıcı olarak mı belirttiniz?
ayrıca chandlere baktığımda protandry çiçeklenme sahibi iken kaman 1 ve maraş 18 protogtyny. ikiside geç çiceklenen ağaçlar. çiceklenme dönemlerinin çakışması sözkonusu olabilir mi?

Ayrıca tarlamda kireç oranı 0-30 cm`de %27, 30-60cm`de %42 çıktı nasıl bir ıslah yapabilirim.

Saygılarımla,
makurtulus isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla