Tekil Mesaj gösterimi
20-12-2007   #2 (permalink)
Şahper

Super Moderator

Şahper has much to be proud ofŞahper has much to be proud ofŞahper has much to be proud ofŞahper has much to be proud ofŞahper has much to be proud ofŞahper has much to be proud ofŞahper has much to be proud ofŞahper has much to be proud of

Standart Cevap: bir ceviz aşığı

1-hemen meyve vermesi için saksıda ve yaşı herhalde 3-4 olmalı Aşılı ve kaliteli çeşitler 2. ya da 3. yaşından itibaren verime yatmaktadır. Saksıda fidanı biraz zor bulursunuz ancak tüpte 2 yaşlı fidan bulmak mümkün.
2-meyvesi (içi) beyaz olmalı ,ağırlığı 17 gram ve üstü olmalıAşağıda beyaz çeşitlerden bahsettim.
3-ve bu tür fidanları nereden güvenerek alabilirim?Aşılı ve sertifikalı fidan için piyasadan faturalı alım yapmalısınız. Kaldı ki ceviz genelde sertifikalı üretim yapılıyor. Ancak Güvenilir kaynaklardan almak en iyisi.

Not: Yabancı çeşitlerden Chandler ve padro çeşitlerini tavsiye ederim. Özellikle de Chandler. Bu çeşitler için özelden irtibat telefonu veriyorum bağlantı kurarsanız size daha iyi yardımcı olabilir. Yine de bu iki çeşidin özelliği beyaz içli olması ve verim açısından yüksek olmaları ve yine kırıldıklarında içlerinin bütün olarak çıkabilmesi. Yok eğer yerli çeşitler derseniz o zamanda zaten şu anda piyasada rahat bulunan Şebin ve Bilecik gibi iki tutulan yerli çeşidi de tavsiye edebilirim.

Konu Şahper tarafından (20-12-2007 Saat 00:34 ) değiştirilmiştir..
Şahper isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla