Tekil Mesaj gösterimi
05-01-2008   #1 (permalink)
denizakvaryumu

Kidemli Bahcesel Üyesi

denizakvaryumu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Blog Yazıları: 1
denizakvaryumu is on a distinguished road

Standart Öküzün boynuzundaki gübre

BİYODİNAMİK BAĞCILIK

İtalya'da geçtiğimiz hafta Sinei Şarapçılık ve Bağcılık Fuarı'na katılan Soley, dünyada şarapçılık adına neler yapılıyor, ne gibi gelişmeler var onları gözlemlemiş. Bu geziden de gayet mutlu dönmüş... "Gördüm ki, biz teknolojinin de gerisine düşmüşüz. Şarapçılık işinde bu şöyle hoş; çünkü bu teknolojiye gerek duymadan doğanın asıl gücünden yararlanabildiğinizi gösteriyor," diyor Soley.

Bozcaada'daki bağlarında 'biodynamic' (biyodinamik) bağcılık adı verilen bir sisteme geçen Soley, artık toprağı yalnızca organik gübrelerle beslemiyor, onun da ötesinde güneş, ay ve hatta yıldızların toprağa ve ürüne olumlu etkilerinden yararlanmaya çalışıyor. Soley, "İnsanlar yüzyıllar süren gözlemler sonucunda keşfetmişler bu etkileri. Ama teknoloji bunları öldürmüş zamanla.

Mesela artık organik gübre kullanmıyoruz. Bir öküzün boynuzunun içindeki çok küçük miktarda bir gübreyi aktife hale getiriyor ve bunu çok az ölçeklerde toprağa katıyoruz.
Ben doğayı çok fazla antibioyotik alan çocuklar gibi görüyorum şu an. Halbuki buna gerek yok," diyor. Şu an dünyada bu sistemi uygulayan sadece 100 kişi olduğunu söylüyor

[Sadece Bahcesel kullanıcıları linkleri görebilir. Hala kayıt olmadıysanız, kayıt olmak için tıklayınız...]

Arkadaşlar bu öküzün boynuzundaki gübre için ne dersiniz?Şaşırdım açıkçası....deneyen , bilen duyan var mı?
denizakvaryumu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
denizakvaryumu isimli üyenin bu mesajına teşekkür edenler:
TABİATCI (05-09-2008)