Cevap: Topraksız tarımla domatesin verimlilik ömrü?
Merhaba,
İstanbul Kadıköy'de oturuyorum. Evimin Güneye ve kuzeye bakan iki bahçesi var. Ancak güneye bakan bahçemde büyüyen ağaçlar ve yükselen apartmanlar gölge yapıyor. Geçen sene tere, roka ve kıvırcık yetiştirme girişiminde bulunduysam da başarılı olamadım. Bu sene aynı cephedeki balkonumda kasaların içinde denemeye başladım. Şu an sarımsak, soğan, tere, roka ve kıvırcık diktim. Henüz bir gelişme yok ne yazık ki.. En çok yetiştirmek istediğim domates ve kıvırcık için doğru dikim zamanı nedir? Sözünü ettiğim bahçede yetiştirebilir miyim? Ya da bu özelliklerdeki bir bahçede ne yetişir? Kasalarımdan birine kıvırcık tohumu da diktim ama doğru zaman mıdır bilmiyorum.. Evimin etrafında kuru toprak görmekten çok sıkıldım. Kuzeye bakan kısımda da çiçek yetiştirmek istiyorum. Ancak yine geçen sene yaptığım denemeler sonuç vermedi. Bu kısım da fazla rüzgarlı olduğu için ne yazık ki diktiğim hiç bir çiçek olmadı. Şu an sadece bir kaç kök yoncam kaldı. Yardımlarınızla evimi çevreleyen ve atıl duran bahçelerimi güzelleştirmek istiyorum. Bu iki bahçede neler yetiştirebilirim. Doğru ekim zamanları ve ekim şekilleri nelerdir? Beni bilgilendirirseniz çok ama çok mutlu olacağım.. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Konu jojo tarafından (15-04-2008 Saat 17:07 ) değiştirilmiştir..
|